Мер Харкова відповів на маячню губернатора Бєлгородщини про «приєднання Харківської області» (відео)

21:58  |  29.05.2023
Мер Харкова відповів на маячню губернатора Бєлгородщини про "приєднання Харківської області"

Фото: city.kharkov.ua

Губернатор Бєлгородської області Вячєслав Гладков заявив, що найкращий спосіб вирішити «проблему обстрілів» у регіоні – «приєднати Харківську область». Мер Харкова Ігор Терехов назвав це маячнею. Про це повідомляє «Настоящее время«.

«Смішно це чути. Бєлгородська область сприймається в Харкові виключно як «БНР» («Бєлгородська народна республіка»). Тому нехай та маячня, яку він виголосив, буде втішною для нього», — сказав Терехов.

Терехов нагадав, що російські війська намагалися захопити Харків від самого початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну, проте ще у вересні минулого року майже повністю пішли з регіону.

«Для довідки можу нагадати, що, якщо взяти населення Бєлгорода, це всього лише один район Харкова. Теж для історії: колись дуже давно була Харківська область, до складу якої входило місто Бєлгород. До цього ми не будемо йти. Але те, що сьогодні стосується суверенітету і територіальної цілісності, то Україна — суверенна держава, Харків — українське місто, був, є і буде ним», — сказав Ігор Терехов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: