Масований удар по Україні: вчора були знеструмлені 40 підстанцій

14:42  |  12.09.2022
Масований удар по Україні: вчора були знеструмлені 40 підстанцій

Фото: facebook.com/german.galushchenko

Внаслідок масованих ударів рф 11 вересня було знеструмлено 40 підстанцій різної напруги; загинули четверо енергетиків. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у соцмережах.

«Вчора відбувся один із найбільш масових обстрілів енергетичної інфраструктури. Було обстріляно Зміївську ТЕС та три підстанції високої напруги, знеструмлено 40 підстанцій різної напруги, відключено 2 повітряні лінії 750 кВ, 5 повітряних ліній 330 кВ», — написав Галущенко.

Він зазначив, що на ранок понеділка повністю відновлене електропостачання споживачам Полтавської, Донецької області, залишаються знеструмленими 1,7 тис. споживачів на Сумщині, близько 3 тис. — на Дніпропетровщині, 12 тис. — на Харківщині.

Крім того, за попередніми даними, під час обстрілів загинули четверо енергетиків, троє отримали поранення.

«Опалювальний сезон ще не розпочався, а ворог вже пішов в масову атаку на енергетичні об‘єкти. Що ми можемо (і робимо!) для протистояння наслідкам таких атак – це прискорення реагування, відпрацювання механізмів резервного заживлення, забезпечення матеріалами для цього і організація взаємодопомоги всіх компаній енергосектора – для максимальної ефективності і швидкості роботи», — додав міністр.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: