Мародери на Харківщині отримали по 5 років за насоси, велосипед та мотокосу

12:01  |  20.06.2023
Мародери на Харківщині отримали по 5 років за насоси, велосипед та мотокосу

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За принципової позиції Дергачівської окружної прокуратури Харківської області суд апеляційної інстанції призначив покарання у виді 5 років та 5 років 6 місяців позбавлення волі двом чоловікам, яких визнано винними у вчиненні крадіжки в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 185 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Прокурори довели, що під час дії воєнного стану 38-річний та 39-річний чоловіки, змовившись, проникли до приміщення складу для зберігання вантажу в селі Циркуни Харківського району, звідки таємно викрали майно, що належить підприємцям. Здобиччю крадіїв стали насоси, велосипед та мотокоса.

Також встановлено, що один зі зловмисників проник на огороджену парканом територію кінного клубу, розташованого на території Циркунівської сільської ради, звідки викрав триколісний моторолер.

Вироком суду першої інстанції обох чоловіків засуджено до покарання у виді 5 років позбавлення волі кожного та на підставі ст.ст. 75, 76 КК України звільнено від призначеного покарання з випробуванням на 2 роки 6 місяців кожного.

Не погодившись із вказаним вироком, прокурори оскаржили його в апеляційному порядку з підстав невідповідності призначеного судом покарання ступеня тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинувачених внаслідок м’якості.

Вироком колегії суддів судової палати у кримінальних справах Полтавського апеляційного суду апеляційну скаргу сторони обвинувачення задоволено. Зазначений вирок набрав чинності.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: