Майже 700 жителів Харківщини придбали нове житло за програмою єВідновлення

17:19  |  13.06.2024
Майже 700 жителів Харківщини придбали нове житло за програмою єВідновлення

Фото: kharkivoda.gov.ua

Загалом житловими сертифікатами вже скористалися 695 отримувачів компенсації з Харківської області. З них 485 придбали нові квартири або приватні будинки на Харківщині, решта на території Київської, Львівської, Дніпропетровської, Полтавської, Закарпатської та інших областей. Вартість придбаного житла сягнула більш як 811 мільйонів гривень. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Вдосконалюємо та пришвидшуємо роботу профільних комісій. Загалом 56 громадами створено та у 54 громадах функціонують комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені об’єкти нерухомого майна. Створеними комісіями наразі визначаються обсяги пошкоджень об’єктів нерухомого майна за даними актів комісійних обстежень та приймаються рішення щодо призначення допомоги», — зазначив Олег Синєгубов.

Крім того, з початку реалізації програми єВідновлення в області подано 34 875 заяв для отримання грошової допомоги на ремонт пошкодженого житла. Найбільше заяв подали жителі Ізюмського, Харківського та Чугуївського районів. Наразі суми компенсацій сягнули понад 2 мільярди гривень, з яких більш як 1,8 мільярда гривень вже надійшли на рахунки 19669 заявників.

У 34 територіальних громадах Харківщини профільними комісіями сформовано 2 267 сертифікатів з надання компенсації за знищене майно на загальну суму понад 3,2 мільярда гривень. В 11 тергромадах затверджено рішення про надання грошової компенсації для будівництва нового житла на суму 124,1 мільйона гривень.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: