Люди стоять до останнього і не хочуть співпрацювати з окупантами — Синєгубов

17:08  |  05.06.2022
Люди стоять до останнього і не хочуть співпрацювати з окупантами - Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

На сьогодні під тимчасовою окупацією перебуває 30,1% території Харківщини. Окуповано 21 територіальну громаду області з 56. Це північ регіону, північно-східний напрямок (Вовчанський), східний (Куп’янський) та Ізюмський напрямок. Про це повідомив голова Харківської ОВА в інтерв’ю «ДС».

За приблизними підрахунками, на кожному з цих напрямків залишається від 15 до 20 тис. населення.

“Ми, де це можливо, комунікуємо з головами громад, зі старостами. У ручному режимі виплачуємо соцзабезпечення. Розуміємо, чи є можливість, щоб люди потім знімали готівку, якщо ми будемо перераховувати на картки, чи краще цього не робити, а після деокупації одразу виплатити це забезпечення, наприклад, як було у Вільхівці. Розуміємо, що людям там дуже важко”, — сказав Олег Синєгубов.

Також він повідомив, що на Вовчанському і Куп’янському напрямках є спроби ввести в обіг рублі. Окупанти намагаються підкупляти місцеве населення. Але люди відмовляються.

“Наприклад, екстрена медична допомога, яка все ж таки працює на цих територіях, надаючи послуги нашому місцевому населенню — їм пропонували перевдягнутися у російську форму. Люди сказали: “Ми працювати під прапором рф не будемо”. Так само підрозділи ДСНС, це було на Ізюмському напрямку — їм пропонувався російський спецодяг, вони від нього відмовилися, кажуть; “Якщо ми зрозуміємо, що в нас немає іншого виходу, то ми знімаємо форму і йдемо””, — зазначив голова ХОВА.

За його словами, випадки державної зради в окупованих громадах області — одиничні. Переважна більшість людей все ж таки патріоти.

“Ми спілкуємося з Вовчанською громадою, з населеними пунктами біля кордону з рф. Люди там стоять до останнього і не хочуть співпрацювати з окупантами”, — підкреслив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що за словами голови ХОВА Олега Синєгубова, інформація про те, що нібито на завтра чи на післязавтра готується масштабне вторгнення і нова спроба взяти Харків — лише чутки.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: