«Літо з бібліотекою»: у Харкові проходять заходи для читачів

11:51  |  12.06.2023
Літо з бібліотекою

Літо з бібліотекою

У бібліотеках Харкова влітку стартував культурний проєкт, який можна означити тегом «Літо з бібліотекою». Це  серія заходів для читачів, анонсованих Департаментом культури Харківської міськради.

Так, Бібліотека-філія №49 ЦБС Слобідського району започаткувала для дітей і підлітків новий проєкт «Територія творчості – бібліотека», який об’єднуватиме всіх допитливих і креативних.

Діти відкриють для себе безліч цікавих та корисних книжок, які допоможуть пізнавати, досліджувати та візуалізувати навколишній світ. Перша зустріч на «Території творчості» була присвячена  звичайному паперу, без якого складно уявити наше повсякденне життя. Книжка А.І. Шапіро «Таємниці довкілля, або Секрети знайомих предметів» була путівником у подорожі світом паперу.

Також бібліотека-філія № 11 сімейного читання ЦБС Шевченківського району пропонує до уваги своїх читачів віртуальну книжкову добірку «Несумні вікенди з книгою. Що почитати на канікулах»

А у Центральній бібліотеці Індустріального району 8 червня вкотре зустрілися поціновувачі живопису, та жаги до буття — в арт-терапевтичній групі дозвілля для дорослих «Барви життя».

Арт-терапія дозволяє гарно проводити час та розвивати творчий потенціал, навчає висловлювати свої почуття і емоції. Спочатку це викликає труднощі, але потім — процес захоплює і затягує. Завдяки правильній побудові взаємовідносин з оточуючими й самим собою людина вчиться жити в стані гармонії.

9 червня бібліотека Петра Панча ЦБС Шевченківського району провела урок безпеки «Казка повчає та застерігає» для малят дошкільного центру розвитку. Формат заходу був дуже надзвичайний, а саме: театралізована гра за мотивами казці «Вовк і семеро козенят». Діти були не тільки слухачами, а й справжніми акторами: козенятами та вовком, та через пригоди знайомилися із правилами безпечної поведінки.

Діти зрозуміли, що не можна відчиняти двері незнайомим людям, оскільки вони можуть говорити гарні слова, але обманювати та заподіяти шкоду, та не можна підіймати з землі незнайомі речі, навіть іграшки, тому що це може бути дуже небезпечно.

Влітку дитяча бібліотека № 27 ЦБС Холодногірського району, розпочинає проєкт «Бібліоподвір’я». На маленьких відвідувачів чекають смаколики книжкових новинок від Українського інституту книги, журнальні коктейлі, казкові десерти та безліч ігор і вікторин.

З початком літних канікул в Центральній міській бібліотеці ім. Бєлінського ЦБС Шевченківського району відкрилася книжкова виставка «Читаємо влітку». Вона призначена для дітей, які люблять читати у будь-яку пору року, а також для тих хто відкриває для себе дивовижний світ книги. На виставці представлено як програмову літературу для учнів 1– 8 класів, так і книги для читання на дозвіллі.

Діти особливо полюбляють читати книги Агнешки Стельмашик, Ренсома Ріггса, Рика Ріордана, Джозефа Томсона, Софи Кінселла та українських авторів Всеволода Нестайка, Марини Павленко, Володимира Рутківського, Сашка Дерманського, Андрія Кокотюхи.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: