«Куп’янський напрямок є ключовим для росіян та ми готові до оборони» — Євлаш

16:42  |  17.10.2023
"Куп’янський напрямок є ключовим для росіян та ми готові до оборони" - Євлаш

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росіяни хочуть до настання холодів максимально просунутися в сторону Куп’янська, проте отримують жорстку відсіч від українських захисників. Про це в ефірі телемарафону розповів начальник пресслужби Східного угруповання військ Ілля Євлаш, — повідомляє «Ґвара медіа».

На Куп’янському напрямку російські війська зосередили свої зусилля на просуванні в районах Синьківки та Іванівки Харківської області та Стельмахівки й Надії Луганської області. Однак «вперлися» в оборонні позиції та мінні загородження українських військ.

«Ворогу складно вести одразу такий масштабний наступ на різних ділянках фронту. Тому він вирішив зараз закцентуватися на Куп’янському напрямку, до настання холодів здобути собі вигідні позиції та максимально просунутися до Куп’янська. Проте так просто йому це не вдасться, оскільки протягом довгого часу ми обладнували там інженерні позиції, робили мінно-вибухові загородження, на які противник уже наражається і відчуває потужність наших укріпрайонів на цьому напрямку», – ідеться в повідомленні.

Також, за словами Іллі Євлаша, за минулу добу російські війська 687 разів обстрілювали позиції українських військ з артилерії, мінометів та авіації. Українськими захисниками за 16 жовтня було знищено 163 російських військових та 24 одиниці техніки – 5 танків, 6 бойових броньованих машин, 4 гармати та одна гаубиця.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: