Куп’янська громада готується до відбудови житла та опалювального сезону (відео)

21:03  |  26.10.2022
Куп'янська громада готується до відбудови житла та опалювального сезону

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Куп’янську триває робота із відновлення функціонування органів місцевого самоврядування, соціальних служб, ЦНАПу та ЖКГ. Про це повідомили в ХОВА.

Місцеві жителі, зокрема, можуть подати заявки про пошкодження майна, спричинене ворожими обстрілами, отримання державної фінансової та гуманітарної допомоги, а також дров для опалення в осінньо-зимовий період.

Найближчим часом місто має отримати будівельні матеріали та забезпечити ними місцеве населення.

«На цьому й наступному тижні очікуємо від обласної військової адміністрації, від «Червоного хреста» будівельні матеріали, які дуже потрібні сьогодні людям», — розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Куп’янської РВА Андрій Канашевич.

За його словами, попит на весь спектр відновлених послуг дуже високий. Переважно людей цікавить гуманітарна допомога та відновлення житла.

«Працюю 30 років в інтернаті. До нас були 4 «прильоти», пошкоджено дах житлового корпусу, адмінбудівлі, нам потрібно було 110 листів шиферу і ДСП, 61 вікно. Звернулись до ЦНАПу. Нам повинні завтра підвезти й будемо своїми силами пошкодження ліквідувати», — розповів директор Куп’янського психо-неврологічного інтернату Володимир Сабада, що звернувся по допомогу.

Крім того, у місті тривають роботи із відновлення критичної інфраструктури. У приватному секторі Куп’янська відновлено газопостачання, а днями газ буде і в багатоповерхівках. Ведуться роботи із перевірки на справність системи централізованого опалення.

«Були обстежені усі котельні, які розташовані на території громади — вони в більш-менш задовільному стані. Зараз фахівці там налагоджують ті моменти, які дадуть нам запуститись. Проблеми вирішуємо з допомогою начальника військової адміністрації Олега Синєгубова, всіх служб, департаментів Харківської військової адміністрації й, звісно, з тими людьми, які зараз залишились тут», — додав радник начальника ХОВА Андрій Беседін.

За даними тимчасово виконуючого обов’язки начальника Куп’янської РВА Андрія Канашевича, вже вдалося подати світло й газ до Шевченківської та Великобурлуцької громад, а у Вільхуватській поки з’явилося світло.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: