Куп’янськ оговтується після «руського миру»: місцева поліція забезпечує громадський порядок

18:19  |  07.10.2022
Куп’янськ оговтується після «руського миру»: місцева поліція забезпечує громадський порядок

Фото: hk.npu.gov.ua

Щоденні «прильоти» з боку росії, зруйновані будинки, відсутність світла, води, газу, транспортного сполучення – в таких умовах після російських «освободителей» сьогодні живуть місцеві мешканці. Поліція заступила на службу одразу після звільнення Куп’янська від окупантів. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Начальник Куп’янського районного відділу поліції Кирило Щербинський був призначений на посаду на початку березня. Згадує, що було дуже боляче сприймати окупацію району, але жодного дня не сумнівався в тому, що це тимчасово, і Куп’янщина обов’язково буде звільнена від рашистів.

Кирило Щербинський показав, що з райвідділом зробили окупанти – розбиті вікна, вигорілі приміщення, брудні, вщент засмічені кабінети, повністю знищений поліцейський автопарк.

«Вони, мабуть, вірили, що залишаться тут назавжди. Ось російська зимова форма, зовсім нова, тут десь тисяча комплектів – бігли так від нашої армії, що покидали все», — говорить начальник райвідділу.

Начальник райвідділу каже, що будівлю рано чи пізно відновлять. І на фасаді знову з’явиться табличка українською «ПОЛІЦІЯ».

«Куп’янська поліція одразу після деокупації приступила до виконання своїх обов’язків. В першу чергу нам потрібно було налагодити прийом заяв і повідомлень від громадян. Це дуже важливо. Ми розуміли, що люди повинні відчути, що повернулася законна влада, яка реагує на проблеми людей і готова допомогти», — розказав Кирило Щербинський.

За словами начальника Куп’янського РВ, сьогодні в районі ще дуже небезпечно. Тривають обстріли з боку російської федерації, гинуть люди. На території триває «зачистка», адже «освободители» поспіхом покидали Куп’янщину.

Залишили після себе купу тіл російських військових майже у всіх населених пунктах. В лісах переховуються ті, кого «свої не бросают».

Поліцейські разом з колегами-правоохоронцями збирають тіла загарбників, допомагають розчищати дороги від розбитої російської техніки, забезпечують безпеку під час розмінування території.

Одне з найважливіших завдань, яке сьогодні виконує куп’янська поліція – допомога волонтерам, місцевій владі забезпечити людей гуманітарною допомогою, допомогти з евакуацією, забезпечити на території громадський порядок і безпеку.

«Головне, що наш район звільнили від окупантів і росія сюди вже ніколи не повернеться. А з усіма іншими проблемами ми обов’язково впораємося, адже ми на своїй землі, ми разом. Ми з Україною!», — говорить Кирило Щербинський.

Нагадаємо, про будь-які злочини або події на звільнених територіях ви можете цілодобово повідомляти на «гарячу» лінію «102», або до Куп’янського районного відділу поліції.

Адреса: м. Куп’янськ. Електронна пошта для звернень: kh_ro85@police.gov.ua

  • Телефон чергової частини: (099) 022-88-31;
  • Телефон поліції превенції: (067) 574-38-53;
  • Телефон кримінальної поліції: (050) 401-37-77;
  • Телефон слідчого підрозділу: (067) 571-29-29;
  • Телефон ювенальної превенції: (067) 574-38-53;
  • Телефон поліції контролю за обігом зброї: (067) 574-38-53.
Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: