Котельню у Помірках комплексно реконструювали

11:46  |  14.12.2022
Котельню у Помірках комплексно реконструювали

Фото: city.kharkov.ua

Котельню онкологічного центру на вул. Гуревича, яка постраждала від обстрілу в травні, комплексно реконструювали.

Як повідомили у КП «Харківські теплові мережі», завдяки ініціативі мера Харкова було укладено контракт на постачання обладнання між Асоціацією побратимства «Харків-Нюрнберг», містом Нюрнберг та Харковом.

Для реконструкції від німецьких колег надійшло 14,8 млн грн, і близько 11 млн грн було витрачено власних коштів підприємства.

Котельню повністю реконструювали. Сьогодні в ній замість двох пошкоджених котлів – три нових. Один з них призначений спеціально для гарячого водопостачання лікарняних корпусів та прилеглих будинків.

Раніше, за словами працівників котельні, цю послугу було складно надавати через невеликий попит. Зараз же новий котел економічно і стабільно видає стільки гарячої води, скільки потрібно споживачеві.

Також повністю замінено насосну групу та димові труби, а нова система  хімічного очищення  та пом’якшення води замінила громіздку стару. На додачу з’явився бак запасу підготовленої води, який особливо актуальний у сучасних умовах.

Також був зроблений ремонт технічних приміщень. Після пусконалагоджувальних процесів повноцінно котельня запрацювала ще 25 жовтня.

Як зауважив технічний директор КП «Харківські теплові мережі» Євген Кауркін,  основним завданням було те, щоб котельня працювала в автоматичному режимі, тобто нею можна було керувати дистанційно з комп’ютера.

«Це новий стандарт української теплоенергетики, який впроваджується на Харківщині  саме завдяки підтримці європейських партнерів.  Колектив комунального підприємства, як і всі харків’яни, дякують місту-побратиму за таку суттєву і по-справжньому теплу підтримку у цей нелегкий час», — зазначили на ХТМ.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: