Контрнаступ на Харківщині був унікальним для ЗСУ — Міноборони

16:29  |  23.09.2022
В результаті успішного контрнаступу наших військ на Харківщині окупанти гарячково покидають свої позиції та тікають з награбованим - Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Контрнаступ у Харківській області був для Збройних сил України унікальною операцією. Про це на брифінгу заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, — повідомляє «Суспільне».

«Фактично на Харківщині здійснена унікальна операція для ЗСУ, вперше саме наступально, тому що ЗСУ завжди доктринально стоять на позиції оборони, але зараз ми вимушено в такій ситуації знаходимося, і дійсно ця операція була успішна», — наголосила вона.

За словами Маляр, зараз на деокупованих територіях Харківщини тривають заходи зі стабілізації, оскільки звільнені міста і села потрібно утримати.

Заступниця міністра також наголосила, що Україна веде оборонну війну і не наступатиме на територію росії.

«Наше завдання — звільнити наші території, ми не агресори, не загарбники. Ми ведемо оборонну війну, в рамках якої можуть бути наступальні дії», — зазначила вона.

За словами Маляр, попри успішний наступ ЗСУ у Харківській області, ще дуже багато територій потребують звільнення і головна перемога ще попереду.

Збройні сили України у вересні почали контрнаступальні дії на кількох напрямках, зокрема на півночі та півдні.

Продовжується звільнення населених пунктів від російських сил на Донеччині, Харківщині та Херсонщині.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: