Компания у которых СБУ при обыске нашли макеты билбордов и пропаганду «ХНР», заявила о попытке рейдерского захвата компании

20:00  |  06.09.2021

Компания «Октагон-Аутдор» заявила о рейдерской атаке. В компании заявляют, что против них фальсифицируется уголовное дело с целью захвата компании со стороны недобросовестных сотрудников СБУ. Об этом говорится в обращении компании к президенту, премьер-министру, главе СБУ и генеральному прокурору.

«Співробітники СБУ влаштували провокацію. Причому звинувачують нас за гучною статею Кримінального кодексу — «створення терористичної групи чи терористичної організації», — говорится в сообщении.

Напомним, 2 сентября в пресс-центре СБУ сообщили, что киберспециалисты Службы безопасности Украины разоблачили рекламное агентство, которое занималась разработкой информационных кампаний для террористических организаций «Л/ДНР» и оккупационной власти Крыма.

Как оказалось, обыски проходили в компании «Октагон-Аутдор».

«Всі звинувачення побудовані на брехні і маніпуляціях. По-перше, ще в 2014 р. ми втратили наші рекламні площини в Криму та на окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Окупанти захопили їх та використовують на власний розсуд. І приписувати нам причетність до цього – абсурд», — заявили в компании.

В «Октагон-Аутдор» отмечают, что компания не является рекламным агентством и не занимается подготовкой рекламных материалов.

«По-друге, ми не є рекламною агенцією і не займаємось підготовкою жодних рекламних матеріалів, ми – лише власники рекламних площин. Вся доказова база СБУ була нам підкинута. Начебто «архіви агенції» та «макети» — це фото наших колишніх бордів, які захопили сепаратисти і розміщують там свою агітацію. Фото взяті з відкритого доступу в інтернеті. Ми з’ясували, що провокатор обманом отримав доступ до нашого комп’ютера і одним махом закинув увесь «архів» на наш сервер у «хмарі». Крім того, зловмисником був допущений концептуальний прокол: всі фото у побутовому форматі, який не може бути використаний для макетування», — говорится в сообщении компании.

Также «Октагон-Аутдор» говорят о том, что их агентство в Киеве не является дочерней компанией московской фирмы.

«По-третє, СБУ заявило, що «агенція в Києві є дочірньою компанією московської фірми і повністю контролюється громадянами РФ». Це теж неправда, бо «Октагон-Аутдор» — українська компанія із західним капіталом. Серед наших засновників – бізнесмени із країн ЄС, які повірили в Україну і ще в 2014 р. викупили компанію у російського фонду. І де-юре, і де-факто компанія контролюється західними інвесторами, але СБУ свідомо вводить у оману», — заяви в компании.

В компании отмечают, что являются последовательными в своей проукраинской позиции. В частности, «Октагон-Аутдор» оплачивает страховку для 50 детей погибших «киборгов» на 10 лет на общую сумму 3 млн грн.

«А один із «кіборгів» працює у нас на відповідальній посаді. Ми з 2012 р. матеріально підтримуємо 300 вдів ветеранів СБУ, які померли через Чорнобильську катастрофу. Наша компанія за власною ініціативою розміщує на своїх бордах патріотичну та соціальну рекламу»,- сообщают в компании.

В заявлении говорится, показательно, что накануне информация об обыске была «слита» на интернет-сайт, принадлежащий одиозному депутату Верховной Рады Украины.

«Хоча за цією людиною тягнеться довгий проросійський та корупційний шлейф, але виглядає так, що СБУ допомагає йому захопити нашу компанію. Це класична рейдерська схема руками силовиків. Ми звертаємось до української влади: цинічні дії СБУ добивають інвестиційний клімат. Коли на законослухняну компанію із західним капіталом вішають ярлик «терористи», чи додасть це привабливості Україні?», — говорится в сообщении компании.

В «Октагон-Аутдор» сообщили, что они будут использовать все законные средства и юридические инструменты для опровержения всех обвинений в их адрес.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: