Колишнього директора харківської лікарні підозрюють у розтраті на 2 млн гривень

14:58  |  11.05.2023
Колишнього директора харківської лікарні підозрюють у розтраті на 2 млн гривень

Фото: hk.npu.gov.ua

Своїми діями посадовець завдав матеріальної шкоди на суму понад 2 мільйони гривень. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківщини.

Слідчі встановили, що перебуваючи на посаді директора однієї з лікарень Харкова і зловживаючи службовим становищем, чоловік здійснив розтрату бюджетних коштів, які були призначені для проведення капітального ремонту частини приміщень приймального відділення будівлі лікарні.

Згідно з тендерною пропозицією за вказаним договором до закупівлі передбачалась одна послуга у вигляді капітального ремонту частини приміщень приймального відділення, яка також містила постачання медичного устаткування без зазначення його індивідуальних особливостей, технічних та якісних характеристик.

Загальна договірна ціна якої складала близько 34 мільйонів гривень.

У жовтні 2021 року зазначеною приватною компанією на адресу замовника було надано уточнений локальний кошторис на придбання устаткування, меблів та інвентарю. Відповідно до вказаного локального кошторису підрядником були внесені зміни щодо збільшення вартості за одиницю товару та специфікації.

Незважаючи, що внесені зміни відрізняються від первинної тендерної пропозиції, 75-річний директор лікарні прийняв оновлений кошторис від підрядника та підписав його. Внаслідок вказаних незаконних дій було безпідставно перераховано бюджетні грошові кошти за медичне устаткування на загальну суму понад 2,2 мільйона гривень.

Слідчими Харківського районного управління поліції № 2 10 травня 75-річному чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: