Керував транспортною сферою в окупованій Балаклії: правоохоронці розшукують чергового колаборанта

11:53  |  21.04.2023
Керував транспортною сферою в окупованій Балаклії: правоохоронці розшукують чергового колаборанта

Фото: hk.npu.gov.ua

Мешканець міста Балаклія в червні 2022 року під час тимчасової окупації населеного пункту військами рф був добровільно призначений окупантами на посаду «начальника отдела ЖКХ Изюмской ВГА» з постійним місцем роботи в місті Балаклія. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Під час перебування на посаді 42-річний чоловік брав участь в нарадах керівників відділів окупаційної влади, забезпечував роботу транспортного підрозділу, відбирав кадри на посади водіїв до автотранспортного відділу, був відповідальним за наявність та забезпечення працівників підприємств, установ та організацій транспортними засобами та паливно-мастильними матеріалами.

Незадовго до деокупації Балаклійщини колаборант втік до країни-агресора з наміром уникнути покарання.

14 квітня слідчі відділу поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури, за оперативного супроводу Служби безпеки України та оперуповноважених відділу поліції заочно повідомили про підозру зловмиснику у скоєнні злочину, передбаченому ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: