Керував силовими структурами в окупованому Ізюмі: оголошено підозру мешканцю Донеччини

14:07  |  27.11.2023
Керував силовими структурами в окупованому Ізюмі: оголошено підозру мешканцю Донеччини

Фото: hk.npu.gov.ua

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України 50-річний чоловік добровільно обійняв посаду «заступника голови міста Ізюм з питань безпеки та діяльності силових структур». Після деокупації втік разом з загарбниками. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Зловмисник з 2014 року знаходиться в розшуку Генеральної прокуратури України за участь в терористичній організації «днр» за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 5 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Чоловік є учасником та керівником незаконних збройних формувань «днр» та «депутатом днр» в незаконних органах влади.

В окупованому Ізюмі він займався створенням незаконних органів влади, «цивільно-військової адміністрації» держави-агресора. Обіймав посаду заступника голови та був «смотрящім» від незаконних формувань «днр» за її діяльністю.

Контролював роботу незаконно створених правоохоронних органів на території міста Ізюм та Ізюмського району. Також завіряв «довіреності», контролював обіг та торгівлю алкоголем на території міста.

Напередодні звільнення міста Ізюм втік разом з окупаційними військами рф на непідконтрольну ЗСУ територію.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

17 листопада слідчі Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури заочно повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: