Керівництво області відвідало звільнені громади Харківщини

19:17  |  09.09.2022
Керівництво області відвідало звільнені громади Харківщини

Фото: t.me/synegubov

Жителі потребують допомоги. В більшості сіл немає електрики та газу. Найближчим часом будемо їх відновлювати та завозити гуманітарну допомогу. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

«Сьогодні відвідали щойно звільнені громади, поспілкувалися з місцевими мешканцями. Люди, без перебільшення, зустрічали наших військових зі сльозами на очах. Півроку в окупації. Росіяни залишили розбиту інфраструктуру і будинки, багато трофеїв та купи сміття. Але найперше — зачистка та розмінування», — повідомив він.

За його словами, на місцях уже працює поліція та ДСНС. Тим, хто виїхав, поки повертатися не рекомендують до відповідних розпоряджень військових.

Місцеве населення багато розповідає про злочини окупантів та активно співпрацює з правоохоронцями.

«Жоден зрадник не уникне відповідальності. Сьогодні затримали голову одного із сіл деокупованої громади, який співпрацював з ворогом. Дуже важливо якомога швидше відновити на звільнених територіях повноцінну роботу місцевих органів влади та налагоджувати нормальне життя. Найголовніше: завдяки нашим ЗСУ всюди вже українські прапори!», — повідомив Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: