Катівня на заводі у Вовчанську: двом окупантам повідомили про підозри (відео)

12:44  |  11.01.2024
Катівня на заводі у Вовчанську: двом окупантам повідомили про підозри

Фото: hk.npu.gov.ua

Разом із російськими військовими вони облаштували в приміщенні агрегатного заводу Вовчанська «в’язницю», куди звозили з навколишніх населених пунктів громадян з активною проукраїнською позицією, зокрема й тих, хто відмовлявся співпрацювати з окупантами. З-поміж них – літні люди. З бранців «вибивали» інформацію про противників окупації та військових Збройних Сил України. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Правоохоронці встановили причетність до цих воєнних злочинів колишнього працівника охорони громадського порядку Рубіжанського міського відділу Головного управління МВС України у Луганській області та громадянина рф, так званого старшого оперуповноваженого управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків міністерства внутрішніх справ самопроголошеної «лнр».

Саме вони приймали вказівки від агентів російського фсб, координували та брали участь у допитах полонених у катівні.

Людей незаконно утримували в непридатних для життя умовах, били гумовими палицями, виривали нігті та катували електричним струмом. Крім того, кати погрожували своїм жертвам вбивством та імітували їх розстріл, зав’язуючи полоненим очі та стріляючи з вогнепальної зброї біля їх голови.

Так їх тримали місяцями, дехто з ув’язнених незаконно утримувався більше пів року. Люди, які перенесли ці жахіття, відмічали дні перебування в неволі й видряпували на стінах катівні ікони та слова з молитов.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора їм повідомлено про підозру за порушення законів та звичаїв війни, що супроводжувалось жорстоким поводженням з цивільним населенням, вчинене групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Санкція даного злочину передбачає до 12 років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває, поліцейські продовжують збирати докази причетності інших осіб, причетних до катувань цивільних у Вовчанську.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: