Ігор Терехов обговорив підтримку Харкова з Данською радою у справах біженців

15:48  |  28.05.2024

Фото: прес-служба Харківської міської ради

Харківський міський голова Ігор Терехов 27 травня провів зустріч з керівником Представництва Данської ради у справах біженців (DRC) в Україні Джуліаном Закрзевські та регіональною менеджеркою з адміністративної та програмної діяльності організації в Харківській та Донецькій областях Рейчел Ді Сербо. Про це повідомляє офіційний сайт Харківської міської ради.

Під час спілкування Ігор Терехов закцентував увагу на необхідності закриття неба над Харковом сучасними засобами протиповітряної оборони та важливості допомоги місту в підготовці до наступного опалювального сезону. За словами мера, щоб пережити зиму, до її початку треба встигнути децентралізувати системи водо-, тепло- та електропостачання.

«Я вдячний вам за те, що ви відновлюєте житло містян. Це дуже важливо, враховуючи, що росія постійно б’є саме по спальним кварталам з щільною забудовою. Сподіваюся, що надалі вдасться ще більше посилити цю підтримку, адже багато людей зараз переїжджають до Харкова з населених пунктів, де тривають активні бойові дії», — зазначив мер.

Своєю чергою Джуліан Закрзевські зауважив, що з початку повномасштабного вторгнення його команда вже відновила близько 600 осель харків’ян на суму понад 46 млн грн. Та, враховуючи останні обставини, пов’язані з ескалацією обстрілів у місті, організація готова збільшити обсяги допомоги.

«Попри все, ми не просто не підемо з міста, а працюватимемо ще ефективніше, щоб допомогти людям. Зараз ми готові додатково взяти на відновлення міські гуртожитки, які постраждали під час обстрілів», — сказав Джуліан Закрзевські.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: