Ідентифіковано трьох окупантів, які під час захоплення села на Харківщині застрелили чоловіка за зауваження (відео)

12:06  |  28.02.2024
Ідентифіковано трьох окупантів, які під час захоплення села на Харківщині застрелили чоловіка за зауваження

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 34-річному російському військовому за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України), та ще двом військовослужбовцям зс рф віком 24 та 26 років у пособництві вказаному злочину (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Підозрювані — троє військовослужбовців військової частини №54096 зс рф, уродженці республіки Дагестан.

За даними слідства, 3 травня 2022 року вони приїхали на автомобілі «Нива» до захопленого села Макарове Богодухівського району. На той час ці військові базувались в окупованому селищі Козача Лопань.

Вони зайшли до сільськогосподарського підприємства та побачили 70-річного місцевого мешканця, який працював там охоронцем та доглядав за худобою.

Російські військові почали стріляти з вогнепальної зброї у бік тварин. Чоловік зробив підозрюваним зауваження, тому що постріли лякають худобу.

Окупанти обурились, але поїхали з місця. Вже 5 травня вони знову приїхали до села Макарове та побачили, що чоловік йде на роботу.

34-річний військовий вийшов з автівки й зробив два постріли у спину місцевому мешканцю. Ще двоє підозрюваних спостерігали, щоб не було свідків убивства.

Потерпілий загинув на місці.

Після цього окупанти почали штовхати загиблого ногами, перевіряючи чи дійсно він помер. Переконавшись, що чоловік помер, вони поїхали з місця.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук. Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: