Ідентифіковано двох окупантів, причетних до розстрілу українського дитячого письменника Володимира Вакуленка

11:04  |  14.11.2023
Ідентифіковано двох окупантів, причетних до розстрілу українського дитячого письменника Володимира Вакуленка

Володимир Вакуленко

На ґрунті національної нетерпимості 33-річний командир 4 роти 4 батальйону 204 стрілецького полку мобілізаційного резерву так званої «лнр» 2 армійського корпусу 8 загальновійськової армії Південного воєнного округу зс рф з позивним “Лев” та його підлеглі незаконно позбавляли волі, катували та вбивали цивільних мешканців села Капитолівка. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Однією із жертв бойовиків став 49-річний український дитячий письменник Вакуленко, якого намагались “переконати” змінити проукраїнську позицію. У його будинку проводились численні обшуки, на очах у 14-річного сина-інваліда чоловіка били, стріляли з пістолета по ногах, незаконно утримували.

24 березня озброєні бойовики вкотре вдерлися до домівки письменника, вивезли його до місця своєї дислокації та за наказом 33-річного командира військовослужбовець трьома пострілами з пістолета Макарова вбив чоловіка. Надалі тіло загиблого виявили у кюветі.

Двох чоловіків 50 і 75 років, які збирали у лісі шишки для розпалювання самовара, зловмисники забрали та посадили до льоху. Їх утримували у виснажливих для людського організму антисанітарних умовах, без світла, з обмеженням справляння природних потреб та без надання медичної допомоги.

Молодшого бранця упродовж тижня допитували, били палицями та погрожували розстрілом. 2 квітня обох чоловіків вивезли до лісового масиву. 50-річного цивільного забили на смерть, а 75-річного застрелили двома пострілами у голову.

За наказом “Лева” 58-річного місцевого мешканця, який раніше проходив військову службу під час проведення АТО (ООС) на території Луганської та Донецької областей, також тиждень разом з іншими тримали у льоху, піддавали тортурам та застрелили у голову. Тіла трьох чоловіків були виявлені місцевими мешканцями у лісовому масиві в ямі.

Також за наказом 33-річного підозрюваного був затриманий та поміщений до катівні 56-річний чоловік. Його будинок обшукали та з «кляпом» у вигляді гривневої купюри посадили до льоху.

З метою отримання відомостей, що цікавили окупаційну владу, протягом тижня до бранця застосовували фізичне насилля, але потім чоловіка відпустили.

На підставі зібраних неспростовних доказів слідчі слідчого управління під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури повідомили про підозру двом бойовикам «лнр» за ч. 2 ст. 27, ч. ч. 1, 2 ст. 28, ч. ч. 1, 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років або довічне позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: