Хворих на COVID-19 не лікував, проте «підзаробив» на них понад 1,5 млн грн: вручено підозру директору лікарні у Харкові

15:09  |  19.12.2023
Хворих на COVID-19 не лікував, проте «підзаробив» на них понад 1,5 млн грн: вручено підозру директору лікарні у Харкові

Фото: hk.npu.gov.ua

Директор міської лікарні, зловживаючи службовим становищем, незаконно призначив собі щомісячні премії за надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Слідством встановлено, що з листопада 2020 року по лютий 2022 року 75-річний колишній директор лікарні незаконно заволодів державними коштами. Він нарахував та виплатив собі щомісячних премій у розмірі 300 % на загальну суму близько 1,9 мільйона гривень.

Чоловік не був віднесений до списку співробітників підприємства, що залучені до надання медичної допомоги хворим на СОVID-19 та не брав участь у наданні меддопомоги.

Підставою виплати коштів були накази з формулюванням «доплата працівникам підприємства, які надавали медичну допомогу пацієнтам з хворобою COVID-19».

Слідчі Харківського РУП № 2 за процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавленням волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання порушнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: