Ховав пальне для російської техніки від української аеророзвідки: у Харкові судитимуть чергового поплічника окупантів

10:28  |  28.07.2023
Ховав пальне для російської техніки від української аеророзвідки: у Харкові судитимуть чергового поплічника окупантів

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 41-річного мешканця смт Куп‘янськ-Вузловий за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, обвинувачений погодився на пропозицію окупантів та став «начальником базы топлива» виробничого підрозділу «Локомотивное депо Купянск» так званого підприємства «Купянская железная дорога». Свої обов‘язки він почав виконувати з липня минулого року.

Псевдоначальник зберігав дизельне пальне для окупантів, яке вони використовували для заправлення своєї військової техніки.

Враховуючи розміщення підприємства на незначній відстані від лінії бойових дій, дана діяльність давала можливість представникам зс рф приховувати паливо від його виявлення підрозділами авіарозвідки ЗСУ та швидко розв’язувати логістичні питання для доставки палива в зону бойових дій з метою зміцнення бойових позицій окупантів.

Встановлено, що тільки наприкінці липня минулого року «начальник» передав окупантам понад 120 тисяч літрів дизельного пального.

На початку березня цього року правоохоронці викрили поплічника окупантів та затримали його в порядку ст. 208 КПК України. Нині він перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Червонозаводському районному суді Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: