Харкову виділили гроші на відновлення ТЕЦ-3

17:20  |  28.09.2022
На ТЭЦ-3 в Харькове произошел сбой в системе турбогенератора

Фото: facebook.com/teploseti.kh

Харкову виділили 70 млн гривень на відновлення ТЕЦ-3, що постраждала від обстрілів. Уряд ухвалив відповідне розпорядження на засіданні 27 вересня.

До цього уряд схвалив розпорядження про виділення із резервного фонду держбюджету 400 млн. гривень для ХОВА.

Внаслідок ракетних ударів влітку ТЕЦ-3 отримала значні пошкодження. За попередньою оцінкою, внаслідок удару підприємству було завдано збитків у розмірі 60 млн грн. Це мінімум коштів, необхідний для запуску станції у опалювальний сезон.

План ремонтно-відновлювальних робіт ТЕЦ-3 вже розроблено.

Наслідки ракетних ударів по ТЕЦ харків’яни максимально відчули 11 вересня. Тоді ввечері в місті та області відключилася електрика. Пізніше стало відомо, що росіяни завдали ударів по критичній інфраструктурі, зокрема, по харківській ТЕЦ-5. Одночасно з вимкненням світла зникла вода. Також у місті зупинилося метро. За даними поліції, РФ ударила по ТЕЦ у Харкові ракетою Х-101. Завдяки злагодженій роботі рятувальників та комунальних служб наслідки швидко ліквідували, місто — знову з усіма необхідними комунікаціями.

Опалювальний сезон у Харкові планують розпочати вчасно, але в обладміністрації городянам рекомендують додатково підготувати квартири до холодів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: