«Харківводоканал» за рік замінив понад три кілометри внутрішньобудинкових систем

13:40  |  11.01.2023
«Харківводоканал» за рік замінив понад три кілометри внутрішньобудинкових систем

Фото: city.kharkov.ua

Бригади управління з технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем Комплексу «Харківводовідведення» КП «Харківводоканал» у 2022 році замінили 3,4 км внутрішньобудинкових комунікацій на 211 об’єктах.

За словами начальника управління Валерія Харлана, заміни та поточні ремонти у будинках комунальної форми власності тривали цілий рік. Значні обсяги робіт виконали у Салтівському, Київському, Новобаварському та Шевченківському районах.

«У будинках, де були влучення снарядів, руйнування торкнулися і наших систем. Перевіряли стояки, перепідключали розморожені мережі, ставили нову запірну арматуру, ремонтували зливову каналізацію та вводи. Попри всі труднощі, лише у Салтівському районі переклали понад 1400 м систем та відремонтували 61 об’єкт. Це дозволило багатьом жителям Салтівки повернутися до своїх домівок», — зазначив Валерій Харлан.

На особливому контролі знаходилися підвальні приміщення, які використовуються як укриття. Також спеціалісти управління допомагали з облаштуванням «пунктів незламності».

Валерій Харлан повідомив, що на випадок нових обстрілів об’єктів критичної інфраструктури на підприємстві облаштували місця розташування чергових та аварійних бригад слюсарів.

У кожному районі поінформували абонентів, вказали номери телефонів та адреси, куди звертатися по допомогу, якщо виникла аварійна ситуація на внутрішньобудинкових комунікаціях.

За його словами, щодня фахівці підприємства обробляють понад 200 заявок від абонентів на відновлення подачі води та близько 80 заявок на ремонт каналізаційних стоків.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: