«Харківводоканал» готує до опалювального сезону насосні станції

16:21  |  22.08.2022
«Харківводоканал» готує до опалювального сезону насосні станції

Фото: city.kharkov.ua

КП «Харківводоканал» проводить відновлювальні та ремонтні роботи на всіх насосних станціях міста.

Як повідомив 22 серпня начальник насосних станцій та резервуарів чистої води управління артезіанського водопроводу та насосних станцій комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Олександр Черняєв, робітники капітально реконструюють споруди, зруйновані ворожими обстрілами, відновлюють покрівлі, міняють вікна, перевіряють системи опалення та енергозбереження.

«Виконуємо весь комплекс робіт, щоби в опалювальний період насосні станції стабільно забезпечували харків’ян водою», — зазначив Олександр Черняєв.

За його словами, на особливому контролі — реставрація та запуск у роботу об’єктів водопостачання у найбільш постраждалих від обстрілів житлових масивах — Північній Салтівці, селищах Жуковського та П’ятихатки. На зруйнованих там насосних станціях вже завершили відновлювальні роботи, і вони повністю забезпечують жителів водою.

«Також готуємо резервний запас насосних агрегатів, запасні варіанти комунікаційних перепідключень до електропостачання, одним словом, намагаємося врахувати виникнення можливих позаштатних ситуацій. Наприклад, у місцях розташування висотних забудов передбачили додаткові пристрої, що підкачують воду на верхні поверхи», — розповів Олександр Черняєв.

Він також уточнив, що під час ремонтів насосних станцій водопостачання або не відключають взагалі, або на дуже короткий час, щоб не створювати незручностей городянам.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: