Харківський ОТЦК та СП проведе службове розслідування за фактом побиття чоловіка

20:03  |  06.09.2024
На Харьковщине служить в армию по контракту отправится рекордное число девушек

Фото: kharkivoda.gov.ua

Харківській обласний ТЦК та СП публічно прокоментував поширений раніше відеоролик, на якому зафіксували побиття військовослужбовцем чоловіка. Там пояснили, що інцидент стався 6 вересня у Харкові під час роботи групи оповіщення. Про це  повідомили в пресслужбі Харківського ОТЦК та СП.

В ОТЦК зазначили, що громадяни «брутально відмовилися» виконувати законні вимоги щодо надання документів для перевірки, що є порушенням законодавства. Окрім того, один із них почав непристойно ображати військовослужбовця. В ОТЦК вважають, що він зробив це для того, аби спровокувати конфлікт.

Для врегулювання ситуації та адміністративного затримання викликали поліцію. Цих громадян доставили до районного ТЦК, щоб уточнити персональні дані. Вдалося встановити, що один із чоловіків є військовозобов’язаним, він отримав направлення на проходження військово-лікарської комісії.

Командування обласного та Салтівського районного ТЦК засудило поведінку підлеглого військовослужбовця, який «відреагував на провокацію».

Там уже призначили службове розслідування, за результатами якого вживатимуть організаційні та дисциплінарні заходи. На час розслідування цей військовослужбовець не працюватиме у групі оповіщення військовозобов’язаних.

У військкоматі запевнили, що вони проводять додаткові заняття з особовим складом груп оповіщення, посилили контроль за дотриманням етичних норм та знанням законодавства з боку військовослужбовців.

Водночас там нагадали, що ці військовослужбовці — посадовці, тому будь-які спроби перешкоджання оповіщенню матимуть наслідки. Так, правопорушники нестимуть відповідну адміністративну чи кримінальну відповідальність.

Там зазначали, що у разі будь-яких сумнівів, непорозумінь або потенційно конфліктних ситуацій можна звернутися на гарячу лінію. Зокрема, для Харківського ОТЦК вона працює за номером 057 712 46 23.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що у Харкові працівники ТЦК та СП могли побити чоловіка — представниця омбудсмана у Харківській області звернулася до обласного терцентру, щоб з’ясувати обставини.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: