Харківський літмузей проводить вуличну виставку «Власні назви»

10:54  |  25.07.2023
Виставка "Власні назви"

Виставка "Власні назви"

Вуличний виставковий проєкт «Власні назви» Харківського літературного музею, присвячений топоніміці, проходитиме з 29 липня по 25 жовтня у Театральному сквері (вул. Сумська, 10). Про це повідомляє Департамент культури Харківської міської ради.

Проект складається з двох частин. Одна з них орієнтована на висвітлення діяльності російських письменників, імена яких відображені в топонімічному просторі Харкова. Харків’яни дізнаються більше про те, хто вони, який стосунок мають до міста і як ставилися до України. Друга частина проєкту буде присвячена українським авторам, імена яких не фігурують у місцевих топонімах, але заслуговують на це. Після ознайомлення з експозицією відвідувачі виставки зможуть запропонувати свій варіант перейменування того чи іншого «літературного» топоніму.

Відкриття виставки відбудеться 27 липня. Початок — о 14:00.

За інформацією Літмузею, в обговореннях приймуть участь харківський краєзнавець Максим Розенфельд, літературний критик Євген Стасіневич, філософ Вахтанг Кебуладзе та інші експерти. Гості обговорять питання подолання колоніального минулого в топонімах нашого міста. Між розмовами на відвідувачів чекає музика від харківського музиканта гурту КН8 Гліба Ковальова.

Виставка "Власні назви"

Виставка «Власні назви»

«Ми можемо повернути своє. Попри численні спроби затерти і переписати культурну памʼять, наше залишилося при нас. Світ Пушкіних, Толстих і Достоєвських можна обернути на світ Куліша і Курбаса, Сковороди та Харківських романтиків. Час уже самим вирішувати, в якому місті ми хочемо жити, якими вулицями ходити. На вулицях імені кого цілуватись, гуляти, йти у власних справах. Час повертати власні імена» — анонсує подію Літмузей.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: