Харківський літмузей номіновано на премію Webby Awards

18:59  |  06.04.2023
Харківський літмузей номіновано на премію Webby Awards

Так виглядатиме відбудований Харківський Літмузей. Фото: drozdov-partners.com

Харківський літературний музей та створений ним проєкт «Віртуальний ЛітМузей» потрапили до  п’ятірки номінантів премії Webby Awards. Нею щорічно відзначають найкращих творців Інтернет-контенту. Про це Харківський літмузей повідомив у своєму Facebook.

«Онлайн платформа «Віртуальний ЛітМузей» – в пʼятірці найкращих у світі в категорії Apps, dApps and Software — Art, Culture, and Events», – йдеться в повідомленні музею.

Проєкт літмузею та ще чотири номінанти були відібрані з майже 14 тисяч претендентів.

Команда харківського музею змагається за дві нагороди: Webby та Webby People’s Voice. Лауреатів першої визначають представники Академії, а другої обирають на онлайн-голосуванні (до нього долучитися можна тут).

«Зараз наступний етап конкурсу, і він для нас дуже важливий. …Ми дуже просимо приєднатися до голосування та робити репости, адже Харківський ЛітМузей заслуговує на перемогу! А з вашими голосами у нас є всі шанси!» – написали в музеї.

«Віртуальний ЛітМузей» – проєкт, створений співробітницею музею Лідією Калашниковою за підтримки Українського культурного фонду. Над ним працювала команда харківських IT-фахівців та візуалізаторів під керівництвом Олексія Булата. Завантажити онлайн-платформу можна на App Store та Google Play.

Це точна копія проєкту майбутньої реконструкції інституції. Вона ще не розпочалася, а користувачі додатка вже мають можливість відвідати майбутні приміщення літмузею.

«Головною особливістю нашого додатка є можливість не тільки переглядати експозиції, а й взаємодіяти з ними. Ми використовуємо аудіо, відео, анімацію та елементи комп’ютерних ігор для оформлення онлайн-виставок», – йдеться в описі платформи.

Webby Awards – щорічна премія, яка з 1996 року відзначає досягнення в різних категоріях Інтернет-контенту: цифрових медіа, сайтів, реклами та маркетингу, мобільних застосунків та відеоконтенту. Її організатор — Міжнародна академія цифрових мистецтв і наук. Переможців обирає журі, що складається з експертів та новаторів в різних галузей.

Цього року на премію було подано близько 14 тисяч заявок з 70 країн світу. Серед номінантів опинилися музиканти Гаррі Стайлз, який знявся у рекламі AirPods, Doja Cat та її ролик для мексиканської піци Taco Bell, концерт з технологією віртуальної реальності виконавиці Megan Thee Stallion, акторський склад популярного серіалу «Тед Лассо» та інші.

Найбільшу кількість номінацій Webby Awards 2023 отримали: Apple — 22, MTV — 15, National Geographic і Netflix — по 14.

Переможці в усіх номінаціях будуть оголошені 25 квітня.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: