Харківські слідчі продовжують ідентифікувати тіла з масового поховання в Ізюмі: розшукуються родичі 65 загиблих (відео)

17:08  |  09.06.2023
Харківські слідчі продовжують ідентифікувати тіла з масового поховання в Ізюмі: розшукуються родичі 65 загиблих

Фото: hk.npu.gov.ua

Сьогодні в Ізюмі знову працювали слідчі й криміналісти. До поліції завернулися 7 місцевих мешканців, які розшукують своїх близьких. Ізюмчани, які прибули до мобільного пункту поліції, відповіли на питання слідчих і здали біоматеріали криміналістам. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Місцева мешканка Тетяна розшукує свого колишнього чоловіка. Вона розказує, що їй у березні під час авіанальоту на місто, жорсткого бомбардування свекруха сказала, що Сергій пішов і не повернувся. Зв’язку тоді вже майже не було. По вулицях лежали тіла загиблих. Померлих закопували у дворах. Люди переховувалися по підвалах. Кожен виживав як міг.

Тетяна крізь сльози згадує ті страшні часи й каже, що не може спокійно спати, поки не поховає Сергія. Його мати сподівалася побачити сина живим. Постійно виходила на вулицю, але в січні цього року її серце не витримало постійної туги й вона померла.

Сьогодні Тетяна принесла капелюх Сергія. І має намір, якщо не вийде отримати якісні результати, поїхати до сина за кордон. І вже там за передбаченою законодавством процедурою взяти біоматеріали у рідного сина, щоб врешті-решт поховати колишнього чоловіка по-людськи.

Сьогодні криміналісти працювали на апараті, який був наданий Благодійним фондом Говарда Баффета. За словами заступника начальника відділу кримінального забезпечення СУ ГУНП в Харківській області Максима Шендрика, ця лабораторія повністю пересувна, мобільна, автономна, значно пришвидшує роботу по ідентифікації осіб. Результат можна отримати за 90 хвилин.

«За допомогою програмного забезпечення проводимо порівняльний аналіз, і якщо є співпадіння рештків тіла та особи, яка надала нам зразки, то ми можемо судити, це близькі родичі, або віддалені родичі, або взагалі не є родичами», — розповів Максим Шендрик.

З місця масового поховання в Ізюмі було вилучено 449 тіл. Ідентифіковано 192 тіло, видано родичам 188 тіл загиблих. За словами старшої слідчої СУ ГУНП в Харківській області Людмили Подбой, без будь-яких даних залишаються неідентифікованими 65 тіл з місця масового поховання.

«Якщо мається якась інформація щодо родичів, які загинули під час окупації міста Ізюм, просимо звертатися до поліції для надання біологічних зразків з метою ідентифікації тіл загиблих, отримання повних анкетних даних для видачі тіл родичам та поховання», — звернулася до громадян Людмила Подбой.

Як уже повідомлялося, кримінальне провадження щодо масового поховання в місті Ізюм здійснює Слідче управління Головного управління Національної поліції в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: