Харківські школярі здобули нагороди на міжнародних та всеукраїнських конкурсах

18:25  |  04.08.2023
Проект "Естафета миру"

Фото: фейсбук-сторінка Адміністрації Київського району Харківської міської ради

Харківські школярі здобули ряд нагород на всеукраїнських та міжнародних конкурсах та змаганнях. Про це повідомляє телеграм-канал Харківської міської ради.

Так, учні Харківського ліцею №152 Марія Бочкова та Марія Дорошенко у складі танцювального колективу «Fly way» стали лауреатами ІІ ступеню на всеукраїнському конкурсі «Нові легенди». А Софія Мельникова разом з колективом «Energy» виборола Гран-прі благодійного фестивалю у місті Кітен (Болгарія).

Поліна Алексіна посіла перше місце на Міжнародному дитячому фестивалі «World in your palms» у Греції, а Уляна Харламова, Вероніка Лапшина та Альбіна Олійник посіли перші та другі місця на всеукраїнських змаганнях зі спортивно-бальних танців «Alex Dance Cup» та «Summer Dance Cup».

Також цього літа учениця 5-А класу Харківського ліцею №150 Дарина Лугова здобула перемоги та призові місця на всеукраїнських та міжнародних музичних конкурсах у Харкові, Києві, Львові. Дівчинка посіла І місце конкурсу «Юні таланти Львова» й взяла участь у гала-концерті Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Призом для переможців конкурсу стала поїздка до Норвегії.

Дарина захоплюється малюванням, танцями, займається у музичній школі по класу віолончелі. Дівчина любить українську традиційну та фольклорну музику, вважає, що саме у ній душа України.

Крім цього, як повідомляє Адміністрація Київського району Харківської міської ради, 28 липня у Харкові пройшов міжнародний виставковий проект «Естафета миру», в якому взяли призові місця школярі з Харкова.
Учениці Харківського ліцею мистецтв № 133 Анастасія Леонова та Поліна Коржова вийшли в фінал, отримали золоті медалі й були нагороджені путівками в арт-резиденцію Гошів (Карпати). Євгенія Литвиненко та Дарья Сказко стали героями передачі NHK каналу, а Поліна Коржова – учасником програми TV ASAHI (Японія).
Проект «Місто мрії», автором якого є почесний членом Міжнародного фонду «Золотий мольберт», викладач Харківського ліцею мистецтв № 133 Сергій Грічанок, став складовою частиною Форуму «Золотий мольберт» і тепер подорожує різними країнами. Роботи Варвари Черкасової, Георгія Абрамяна, Сашка Максименка, Єлени Нікітіної зараз прикрашають загальну експозицію та розповідають про наше місто.
Виставковий проект «Естафета миру» було започатковано на Львівщині за ініціативи засновника Благодійного фонду «Львівська дитяча галерея» Ольги Михайлюк в активній співпраці з Сергієм Грічанком і директором Херсонської художньої школи Юлією Сліпіч.
Метою проекту є залучення якомога більше талановитих дітей до відкриття нових експозицій виставок у різних країнах світу, щоб більше країн зрозуміли нашу мирну мету та підтримали Україну у її визвольній боротьбі з рашизмом. Цю естафету підхопили діти більш ніж 20 країн світу.
Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: