Харківські школярі написали радіодиктант національної єдності

23:26  |  28.10.2023
Радіодиктант

Фото: прес-служба Харківської міської ради

Учні старших класів харківських шкіл 27 жовтня, долучилися до написання радіодиктанту національної єдності. Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

З нагоди Дня української писемності та мови участь у заході також взяли освітяни та батьки школярів. Для цьогорічного диктанту обрали текст «Дороги України» української поетеси та перекладачки Катерина Калитко. У прямому ефірі його зачитав актор театру та кіно Олексій Гнатковський.

Нагадаємо, що у 2023 році під час проходження національного мультипредметного тесту випускники шкіл Харкова отримали 43 найвищих, 200-бальних, результатів з української мови. Сім учнів стали переможцями Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Також четверо харківських школярок цього року перемогли у ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури.

День української писемності та мови був започаткований у листопаді 1997 року Указом Президента України. Цього року у зв’язку з переходом на новоюліанський календар Україна вперше відзначає його 27 жовтня. Традиція проводити радіодиактант національної єдності зʼявилася у 2000 році.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: