Харківські правоохоронці викрили податківця, що «кришував» полтавський завод з контрафактним алкоголем

13:03  |  21.06.2023
Харківські правоохоронці викрили податківця, що "кришував" полтавський завод з контрафактним алкоголем

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру вже колишньому податківцю за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч. 2 ст. 364 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, чинний начальник одного з відділів ГУ ДПС у Полтавській області «прикривав» злочинну діяльність місцевого лікеро-горілчаного заводу.

На виробничих потужностях підприємства виготовлявся алкоголь з наклеюванням на нього підроблених марок акцизного податку. Надалі контрафактний алкоголь збували по всій території України.

Службовець сумлінно «забував» про свої посадові обов’язки, тому навіть перевірки податкової для заводу були лише формальністю. До того ж сам податківець брав для себе фальсифікований алкоголь для та продавав його своїм знайомим.

Через незаконні дії підозрюваного спричинено тяжкі наслідки державним інтересам у вигляді матеріальних збитків на суму майже 2,5 млн гривень. У квітні цього року податківця звільнено з посади.

Слідчий за погодженням з прокурором звернувся до слідчого судді Ленінського районного суду Харкова із клопотанням про обрання стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Наразі встановлюються інші особи, причетні до злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: