Харківські письменники зустрілися з колегами на Закарпатті

15:03  |  07.07.2023
Письменники

Фото: Департамент культури Харківської міської ради

Харківські письменники  30 червня взяли участь у низці заходів організованих Закарпатською обласною організацією Національної спілки письменників України. Про це повідомляє Департамент культури Харківської міської ради.

Заходи відбулися з нагоди завершення Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.». Цього року започаткований у Харкові щорічний літературний конкурс «Людина. Доля. Епоха.» став дійсно всеукраїнським, об’єднавши учасників з 13 областей та 28 міст та селищ України. В ньому взяли участь 158 дітей та 81 дорослих з різних регіонів нашої країни. Творча зустріч «Миттєвості щасливі долі…» літераторів Слобожанщини та Закарпаття стала вагомою подією в житті письменницької спільноти України.

Письменників Харкова і Ужгороду привітали міський голова Ужгорода Богдан Андріїв та начальниця Управління в справах культури, молоді і спорту Ужгородської міської ради Алла Чорнобук, які відзначили важливість таких зустрічей і висловили надію на те, що творче спілкування між літераторами Закарпаття і Слобожанщини стане постійним та регулярним, сприятиме плідній співпраці, обміну ідеями та письменницькими доробками.

В ході конкурсу відбулися також наступні заходи:

  • Відкриття меморіальної дошки видатному українському письменнику, перекладачу Семену Паньку, який жив і працював в Ужгороді.
  • Круглий стіл присвячений сучасної української літератури та викликам з якими вона зустрічається. Своїми особистими поглядами обмінялися перекладачки – харків’янка Леонтина Красношапка та Тетяна Ліхтей (Ужгород). Висловив своє бачення популяризації української літератури в Європі та світі літератор Сергій Панько, син відомого українського письменника і перекладача Семена Панька.
  • Завершальними подіями літературного свята стали ознайомча екскурсія з експонатами «Народного літературного музею Закарпаття», філії Закарпатського обласного художнього музею ім. Й.Бокшая, яку провів заступник голови Закарпатської обласної організації НСПУ Василь Густі, який особисто знав багатьох видатних письменників і поетів Закарпаття та екскурсійний марафон.

Літератори планують зустрітися в наступному році на яскравому літературному святі з нагоди проведення Всеукраїнського щорічного літературного конкурсу «Людина. Доля. Епоха.» 2024 р. в Харкові.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: