Харківські бібліотеки займаються психологічними, творчими та мовними проєктами

12:37  |  01.10.2023
Бібліотеки Харкова

Фото: прес-служба Харківської міської ради

До Всеукраїнського дня бібліотек, який відзначається 30 вересня, публічні бібліотеки Харкова підготували звіт про свою діяльність.

Як повідомили в Департаменті культури, зокрема, у бібліотеках Індустріального району організували серію онлайн-уроків «Слово в мові», працює арттерапевтична студія дозвілля для дорослих «Фарби життя» та регулярно проводяться зустрічі психологів та фахівців з арттерапії з дітьми та дорослими.

Бібліотеки Київського району продовжують навчати людей цифровій грамотності, допомагають читачам зі статусом ВПО залишити заявку на допомогу від держави та міжнародних організацій, вчать користуватися онлайн-ресурсами тощо.

Бібліотеки Немишлянського району взяли участь у проєкті «Мобільна школа життєдіяльності» від благодійного фонду «Харків з тобою», організували низку зустрічей з психологами, арттерапевтами, представниками ДСНС, провели відкриті уроки української мови. Також із перших днів війни взяли участь у волонтерській діяльності.

Бібліотеки Новобаварського району провели виставки антифейкових плакатів, картин харківської художниці Ганни Котенко та ляльок-оберегів майстрині з Бахмута Тетяни Гольц, а в Салтівському районі впровадили нові проєкти «У бібліотеку на ігротеку» та «READний край» з метою об’єднати дітей і підлітків для навчання і творчої взаємодії.

У бібліотечній системі Слобідського району розпочали проект «ГаджетАбетка», який допомагає людям похилого віку опанувати навички користування сучасними гаджетами, проєкт з вивчення мови «Фарби рідного слова» та програму психологічних тренінгів.

Бібліотеки Холодногірського району проводять виїзні заходи для підопічних територіального центру, зустрічі у парках, скверах, сприяють волонтерському руху та благодійності.

ЦБС Основ’янського району провела низку заходів у рамках проєкту «Мужність і відвага крізь покоління» та розробила цикл заходів «Мова — найцінніший скарб нації». А на сайті бібліотечної системи Шевченківського району харків’яни розповідають про пережите в рамках проєкту «Війна: дні, що наближали Перемогу». Також у районі реалізується онлайн-проєкт «Харків україномовний».

Харківська музично-театральна бібліотека стала сучасним інформаційно-просвітницьким хабом у галузі мистецтва та культури. Зараз там стартували нові мистецькі проєкти, серед них — клуб практичної психології «Нитка Аріадни», проєкт «Театр ТЕТРА» тощо.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: