Харківські багатоповерхівки готують до опалювального сезону

19:11  |  12.05.2023
Харківські багатоповерхівки готують до опалювального сезону

Фото: city.kharkov.ua

КП «Харківські теплові мережі» планують виконати 12 капітальних та 288 поточних ремонтів внутрішньобудинкових систем. Як повідомили на підприємстві, до зими потрібно підготувати систему опалення в понад 5 тис. будинків, а гарячого водопостачання — в майже 3,9 тис.

Капітальний ремонт передбачає заміну комунікацій від техповерху до підвалу з заміною стояків у квартирах аж до підключення приладів опалення. Натомість у рамках поточних ремонтів комунальники міняють лише найбільш проблемні ділянки трубопроводів.

Також за графіком бригади виконують комплексну заміну транзитів, які проходять через підвали багатоповерхівок. Цього року у планах — понад 15 км. Металеві мережі гарячого водопостачання міняють на пластикові, які прослужать щонайменше 50 років.

Як пояснив технічний директор КП «ХТМ» Євген Кауркін, такий підхід до проблеми гарячоводних транзитів обумовлений особливостями експлуатації.

«Гаряча вода — це просто підігріта питна вода, яка не піддавалася процедурі спеціальної водопідготовки з деаерацією. Тобто кисень, який лишається в ній, швидко роз’їдає металеву трубу, і міняти її доводиться раз на три роки. Пластикові труби від шкідливого впливу кисню не страждають зовсім, тому і не піддаються корозії», — розповів він.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: