Харківська ОВА забезпечує харчуванням та одягом дітей, які через війну залишилися без батьків

19:39  |  28.09.2022
Харківська ОВА забезпечує харчуванням та одягом дітей, які через війну залишилися без батьків

Фото: kharkivoda.gov.ua

На сьогодні в Харківській області офіційно зареєстровано 14 дітей, батьки яких загинули внаслідок військової агресії рф.

За вказівкою начальника ХОВА Олега Синєгубова, таким дітям надають усю необхідну гуманітарну допомогу. Опікуни можуть звернутися до Обласного штабу, де їм видають підгузки, харчування для малюків, а також одяг, засоби гігієни, продукти для дітей старшого віку тощо.

Волонтерка штабу Дар’я Чирва розповідає, що зазвичай опікуни отримують гуманітарну допомогу раз на місяць, але якщо буде потреба в чомусь частіше — їх усім забезпечать.

“Пропонуємо все, що є у нас на складах, а люди самі вибирають, що саме їм потрібно. Найчастіше беруть маленьким дітям підгузки та харчування. Загалом це їжа, теплий одяг і взуття, тому що багато сімей втратили свої домівки і всі речі залишились там”, — зазначила Дар’я Чирва.

Нагадаємо, що теплі дитячі речі надійшли до області в межах спільного гуманітарного проєкту Мінреінтеграції та дитячого фонду ЮНІСЕФ.

Переважно опікунами стають близькі родичі дітей. Серед таких — Зоя Шумаріна. Війна росії проти України забрала у неї двох доньок, тож тепер жінка піклується про своїх трьох онуків — 5, 8 і 12 років.

“Старшу дочку вбили 5 квітня в Тишках, розстріляли в машині. Її дітей привезли мені на третій день. І онук залишився від молодшої дочки, вона загинула 16 квітня”, — розповіла Зоя Шумаріна.

Отримує допомогу і Микола Медведєв, який внаслідок російського обстрілу втратив дружину й тепер сам піклується про двох дітей — 10-річну доньку на 6-місячного сина. Молодший народився в березні, під час активних ворожих бомбардувань Харкова. Немовляті не встигли навіть зробити свідоцтво про народження.

“Дача у нас у Чугуївському районі, селі П’ятницьке. Поїхали туди з Харкова, бо думали, що буде спокійніше. Дружина гуляла на дворі з дитиною, там і загинула. Люди питають: як ти все це пережив? Кажу, що не маю вибору, у мене двоє дітей. Треба жити для них”, — розповів Микола Медведєв.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: