Харківська ОВА та ЮНІСЕФ розширюють співпрацю у шести громадах області (відео)

16:49  |  17.08.2023
Харківська ОВА та ЮНІСЕФ розширюють співпрацю у шести громадах області

Фото: kharkivoda.gov.ua

Начальник ХОВА Олег Синєгубов та представники Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) обговорили впровадження комплексного підходу та створення програми «Кращий догляд для кожної дитини» спільно з громадами Харківщини.

Участь у програмі беруть Балаклійська, Валківська, Кегичівська, Красноградська, Пісочинська та Чугуївська громади. У пілотних громадах підтримають напрямки освіти, охорони здоров’я, водопостачання, санітарії, гігієни, а також розвиток молодіжних ініціатив.

«Насамперед дякую професійній роботі голів громад та представникам ЮНІСЕФ. Ми починали із проведення аналізу потреб у наших громадах. А вже зараз завдяки плідній співпраці з вами бачимо результати. Дякуємо, що погодилися покращити матеріально-технічну базу і знайшли ресурси для навчання наших жителів. На Харківщині саме зараз дуже важливо впроваджувати проєкти для сімей із дітьми та молоді, щоб подолати виклики війни», – зазначив начальник Харківської ОВА.

Також Олег Синєгубов вручив голові Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні Мурату Шахіну почесну грамоту Харківської ОВА за вагомий внесок у розвиток волонтерського руху та підтримку громадян в умовах повномасштабної війни.

«Сьогодні на Харківщині працює 29 співробітників від ЮНІСЕФ. Ми відкрили офіс у Харкові і я впевнений, що він буде функціонувати навіть після завершення війни. Ми починаємо з 8 мільйонів доларів у межах проєкту. Це дозволить нам протягом 6 місяців впровадити понад 50 проєктів у 6 громадах. Важливо, щоб був відповідальний підхід від представників обласної влади, ЮНІСЕФ, громад і тоді все складеться. Зможемо знайти ще кошти на нові проєкти», – сказав Мурат Шахін.

Керівниця програм Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) Людмила Паламар презентувала концепцію та план впровадження програми крос-секторальної співпраці ЮНІСЕФ з територіальними громадами Харківської області.

У неї входить співпраця в напрямках освіти, охорони здоров’я, водопостачання, санітарії, гігієни, а також розвиток молодіжних ініціатив. Перший етап програми розрахований на вісім місяців.

Зокрема, у Балаклійській громаді у межах програми проведуть ремонтні роботи та облаштують укриття в одному з ліцеїв. Також в укриттях планують організувати заняття для надолуження освітніх втрат з української та англійської мов, математики.

Для місцевого молодіжного центру навчатимуть команду та фінансуватимуть їх діяльність протягом 6 місяців, а ще додатково виділять кошти на 2 молодіжні проєкти.

«Ми вже близько року співпрацюємо з ЮНІСЕФ. У межах Меморандуму про взаєморозуміння проведемо реконструкцію водогону та водонапірного колектору. Дуже вдячний, що є змога долучитися до нового проєкту, орієнтованого на дітей. Так, на базі нашого молодіжного центру буде створена точка «Спільно». Впроваджуватимемо інновації для дітей та молоді, аби вони відчули покращення в громаді», – розповів начальник Балаклійської міської військової адміністрації Віталій Карабанов.

Також Балаклійській громаді нададуть обладнання для медичних закладів, відремонтують педіатричну амбулаторію та санвузли у 3 закладах освіти, молодіжних центрах, медустановах, центрах надання соціальних послуг.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: