Харківська область готова до опалювального сезону майже на 95%

13:13  |  29.09.2023
Отныне все украинцы могут выбирать оптимальную систему учета тепла

Наразі житлово-комунальне господарство та об’єкти соціальної сфери Харківської області, включаючи місто Харків, підготовлені на 95%. Про це заявив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов в ефірі телеканалу ICTV.

Начальник ХОВА виділив два напрямки щодо підготовки до опалювального сезону: відновлення втрат, які зазнали минулої зими, та планова робота.

«Готуємо максимальний захист критичної інфраструктури. Минулого року ми мали унікальний досвід у Харкові, коли при мінусовій температурі повністю перезапускали систему опалення майже 8 разів. Також розуміємо потребу щодо пічного опалення і зараз наше завдання – забезпечити дровами близько 40 тисяч домогосподарств, тобто малозахищені верстви населення. Працюємо з Офісом Президента і Урядом, щоб були виділені кошти на це. Зокрема, міжнародні партнери забезпечать потребу 5 тисяч домогосподарств», – наголосив Олег Синєгубов.

В області підготовлено понад 900 Пунктів Незламності. На початку року було забезпечено оптоволоконним підключенням до мережі Інтернет 538 Пунктів Незламності. Усі вони забезпечені альтернативними джерелами живлення.

«Тривають роботи з підключення Пунктів Незламності до мережі Інтернет. Залишається ще потреба у Старлінках. Наша позиція така: Пункти Незламності мають працювати цілодобово, попри те, є електроенергія чи ні», – зазначив начальник ХОВА.

Продовжується і розмінування деокупованих територій Харківської області. Зокрема, міжнародні партнери допомагають з гуманітарним розмінуванням сільськогосподарських земель.

Першочергово розмінування потребують майже 250 тисяч гектарів. Понад 570 тисяч гектарів земель сільськогосподарського призначення потребують обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів.

«Щільність мінування досить висока. На сьогодні вже розміновано близько 3 тисяч квадратних кілометрів критичної інфраструктури – лінії електропередач. Але вони ще не повністю розміновані. Загалом на 95% відновлене електропостачання на деокупованих територіях, без світла залишаються приблизно 60 прикордонних населених пунктів», – сказав Олег Синєгубов.

Він додав, що наразі над розмінування працюють понад 300 піротехнічних розрахунків та приблизно 10 машин для розмінування.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: