Харківська міськрада витратить 96 мільйонів на ремонт ТЕЦ-3 та котелень після російських обстрілів — ХАЦ

12:39  |  14.11.2022
Харківська міськрада витратить 96 мільйонів на ремонт ТЕЦ-3 та котелень після російських обстрілів - ХАЦ

Департамент з питань забезпечення життєдіяльності міста Харківської міськради протягом кінця жовтня – початку листопада цього року уклав 16 договорів на загальну суму в 96,2 млн грн щодо відбудови та відновлення інфраструктури Теплоелектроцентралі-3 та різних котелень в місті. Про це стало відомо з системи публічних закупівель “ProZorro”, — повідомляє Харківській антикорупційний центр.

З цих 96,2 млн гривень – 61,6 млн гривень заплановано витратити на відбудову Теплоелектроцентраль-3. Ще 34,6 млн гривень – на ремонт котелень.

7 серпня цього року російські окупанти обстріляли ТЕЦ-3, яке забезпечує теплом та гарячою водою близько третини міста. Через декілька днів, загальна сума збитків від обстрілу ТЕЦ-3 склала 60 млн грн.

Наприкінці вересня стало відомо, що Кабінет міністрів України виділив з держбюджету 70 млн грн на відновлення ТЕЦ-3. Тобто більша частина з 96,2 млн грн – це кошти з держбюджету.

З 61,6 млн грн, які Департамент з питань забезпечення життєдіяльності міста Харківської міськради витратить на відбудову ТЕЦ-3 – більш ніж половина – 31,4 млн грн отримало харківське ТОВ “Тріада Енерджі”, власниками якого є Владислав Лук’янчик, Євгеній Шепеленко та Руслан Куденко. Керівником є Євгеній Шепеленко.

Ці 31,4 млн грн підуть на ремонт котла ПВК № 1, котла ПВК № 2, енергетичного котла № 5 та енергетичного котла № 3. Всі ремонти планується виконати до 20 грудня 2022 року.

17 млн грн отримало київське ТОВ “Енергобудконсалт” на ремонт енергетичного котла № 6 на ТЕЦ-3. Ремонт також мають виконати до 20 грудня 2022 року. Власником цієї фірми є Вікторія Щербакова, а керівником – Максим Ходак.

10 млн грн отримало харківське ТОВ “Схід-Теплоремонт” на ремонт внутрістанціонного обладнання на ТЕЦ-3. Власниками фірми є Андрій Масюк з Одеси та Володимир Стародуб. Керівником є все той же Андрій Масюк.

ХАЦ повідомляв, що ця фірма має відношення до колишнього керівництва КП “Харківські теплові мережі”.

1,8 млн грн отримало ТОВ “Стальконструкція ЛТД” на ремонт будівлі ТЕЦ-3. Бенефіціарним власником фірми є Сергій Євель, а керівником – Микола Мєлєнцов.

І нарешті 1,4 млн грн отримало ТОВ “Інженерна компанія “Ставікс” на ремонт внутрістанціонного обладнання ГРВ на ТЕЦ-3. Власником та керівником фірми є Станіслав Ісаєнко.

Ще 8 договорів на 31,4 млн грн уклали щодо ремонту та відбудови котелень.

Заміну вікон на 2,2 млн грн зроблять в котельній по вул. Метробудівників, 25-А, на 2,6 млн грн в котельній по вул. Метробудівників, 12, на 4 млн грн та в котельній по вул. Академіка Проскури, 1.

Ці 8,8 млн грн отримало дніпровське ТОВ “Торговий дім “Стеклопласт”. Фірму стоврили рівно рік тому, власником та керівником є Юрій Пічугін.

10,1 млн грн отримало все теж ТОВ “Тріада Енерджі” на обшивку котла ДЕ25/14 в котельній по вул. Роганська,155 та обмуровку котла КВГ-6,5 в котельній по вул. П҆ятихацька,11. 11,1 млн грн отримало вищезгадане ТОВ “Схід-Теплоремонт” на поточний ремонт котла КВГ-7,56 №1,2 в котельній по вул. Метробудівників, 25-А та поточний ремонт деаератора котла ПТВМ-30 в котельній по вул. Академіка Проскури, 1.

Ще 4,6 млн грн отримало ТОВ “Будівельно-монтажне управління №460” на поточний ремонт котла КВГ-7,56 в котельній по вул. Метробудівників,12. Власником фірми є Ігор Макаренко зі смт Ков’яги.

За даними порталу “YouControl”, з 1 листопада цього року виконуючим обов’язки директора Департаменту з питань забезпечення життєдіяльності міста Харківської міськради є Юрій Чічур.

Раніше директором цього департаменту, з серпня 2022 року був Сергій Бречка, а ще раніше, з січня 22021 року – Іван Кузнєцов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: