Харківська міська рада скасовує тендер для будівництва офісного центру у Саржиному яру

14:26  |  14.08.2023
Харківська міська рада скасовує тендер для будівництва офісного центру у Саржиному яру

Фото: suspilne.media

Міська рада Харкова скасує тендер на проєктно-кошторисну документацію для будівництва «багатофункціонального центру» у Саржиному яру. Про це розповів заступник директора департаменту житлового-комунального господарства Євген Пасенов на зустрічі з журналістами 14 серпня, — повідомляє «Суспільне».

«Проведена нарада у міського голови. Замовник (департамент ЖКГ) не зміг захистити технічне завдання, а саме локацію для будівництва центру, тому ухвалили рішення скасувати торги на теперішній час», — сказав він.

За його словами, об’єкт у Харкові все одно побудують: «Нині будуть розглянуті ще декілька локацій, де це можна зробити».

«Мер Харкова Ігор Терехов поставив завдання скасувати тендер. Найближчим часом буде оголошено інший — на будівництво сучасного укриття, здатного витримати ракетний удар. Паралельно з цим іде робота з пошуку нового місця будівництва такого укриття — не поруч з Саржиним  Яром», — зазначив Євген Пасенов.

Ділянку у Саржиному яру все одно розглядатимуть на рівні з іншими локаціями.

Технічне завдання, каже Пасенов, буде відкритим: там не буде офісних приміщень. У завданні буде розписано, яке бомбосховище планують побудувати. Зокрема відомо, що розташоване укриття буде повністю під землею.

У найближчі тижні технічне завдання мають переписати, говорить заступник департаменту.

Кошти, які виділені на будівництво центру, є цільовими, розказує Євген Пасенов: «Їх не можуть нічого з цим зробити. 180 млн надані сюди й саме з цього приводу. Ми не можемо взяти й відремонтувати будинок».

Він підкреслив, що «багатофункціональний центр» мали будувати не в Саржиному яру, а на ділянці, яка прилягає до зеленої зони.

Центр може використовуватися, зокрема, для організації навчального процесу, говорить Пасенов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Елена 21:00 | 14.08.23

    Это все замыливание глаз, тендер не отменили, а только обещают. Что стоят обещание чиновников мы все знаем — ничего не стоят. Горсовет просто ждет, чтобы утихли страсти и опять будет пытаться уничтожать зеленые зоны — эти люди ничего другого не умеют.

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: