Харківщину відвідав Міністр закордонних справ Литовської Республіки (відео)

10:58  |  27.01.2024
Харківщину відвідав Міністр закордонних справ Литовської Республіки

Фото: kharkivoda.gov.ua

Під час робочої наради з начальником Харківської ОВА Олегом Синєгубовим Міністр закордонних справ Литовської Республіки Габріелюс Ландсбергіс зазначив, що спільно з Європейським союзом, Уряд країни планує виділити кошти на будівництво 6 укриттів в Україні. Одне з них – на Харківщині. Про це повідомили в Харківській ОВА.

«Ми бачимо скільки зусиль прикладають з боку обласної та міської влади для того, щоб мирне життя на Харківщині продовжувалось. Ми розуміємо, що масштаби ваших потреб набагато більші ніж те, що ми маємо запропонувати, але це непоганий початок і поштовх для інших. Ми вже почали працювати, коли були в Києві, над проектом побудови укриттів біля закладів освіти, шкіл», — зазначив Габріелюс Ландсбергіс.

Також делегація відвідала будівництво підземної школи-укриття в селищі Коротич. Роботи на об’єкті розпочалися в жовтні минулого року. Укриття матиме три входи, один з яких – ліфт для людей з інвалідністю. Одночасно тут зможуть навчатися близько 500 школярів.

«Це ще один приклад будівництва сучасного укриття. Плануємо повністю завершити роботи навесні цього року. Укриттям користуватимуться не лише учні школи, але і місцеве населення під час повітряних тривог. Загалом нам потрібно розбудувати безпечну освітню мережу – це майже 1500 укриттів різного типу», — додав Синєгубов.

Крім того, межах візиту, учасники делегації оглянули місця влучань ворожих ракет. Загалом, від ударів російських окупантів по Харківщині від початку повномасштабного вторгнення пошкоджено або зруйновано більш як 47 тисяч будівель. Від отриманих поранень загинули 2 386 цивільних, з них 81 – діти.

«Аби уберегти життя нашого цивільного населення постійно працюємо над відновленням та будівництвом нових споруд цивільного захисту. Це одне із пріоритетних завдань, поставлених президентом. В тому числі укриття відновлюються на базі навчальних закладів Красноградського та Лозівського районів. Там є можливість відновити офлайн-навчання, створивши безпечний простір», — зазначив Олег Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: