Харківщина – перша з деокупованих областей, де реалізують програму із забезпечення кращого догляду для дітей (відео)

16:33  |  17.08.2023
Харківщина – перша з деокупованих областей, де реалізують програму із забезпечення кращого догляду для дітей

Фото: kharkivoda.gov.ua

Програму «Кращий догляд для кожної дитини» в Харківській області реалізують спільно з ЮНІСЕФ. Про це повідомила Міністерка соцполітики України Оксана Жолнович під час робочої поїздки в Харківську область.

Разом із начальником ХОВА Олегом Синєгубовим вона взяла участь у нараді щодо стану соцпослуг регіону.

«Харківщина – перша з деокупованих областей, де Мінсоцполітики спільно з обласною військовою адміністрацією та ЮНІСЕФ реалізують програму із забезпечення сімейного догляду для дітей. Йдеться про забезпечення усіма необхідними послугами родин в пілотних громадах. Це дозволить підтримати сім’ї з дітьми й запобігати потраплянню дітей в інституції. Цей досвід стане прикладом для багатьох областей України, де також знаходяться звільнені громади», – повідомила міністерка соцполітики України.

За словами Оксани Жолнович, заходи із посилення системи захисту дітей включатимуть навчання для соцпрацівників та інших спеціалістів, а також надання обладнання для закладів і співробітників обласних управлінь соцзахисту, забезпечення роботи методологічного навчального центру із соціальної роботи на обласному рівні.

Крім цього, соціальні працівники посилять свою роботу в громадах регіону для підтримки найбільш вразливих сімей з дітьми.

Синєгубов зауважив, що Харківська ОВА всіляко зацікавлена в тому, щоб на території області функціонувало якомога більше програм, направлених на покращення умов існування для сімейних форм виховання.

«Вкотре радий вітати міністерку соціальної політики Оксану Жолнович на Харківщині. Хочу подякувати за підтримку та увагу, яку ви надаєте нашому регіону. Також хочу висловити слова подяки нашими  міжнародним партнерам, організації ЮНІСЕФ, за ту шалену роботу, яку ви проводите, допомагаючи нашим дітям», – сказав Синєгубов.

Як розповіла заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, на сьогодні в регіоні 96% дітей, позбавлених батьківського піклування, охоплено сімейними формами виховання.

«На сьогодні створено 134 дитячі будинки сімейного типу, 230 прийомних сімей, 34 родини патронатного виховання. З 24 лютого у Харківській області створено 11 ДБСТ, 9 прийомних сімей і 5 родин патронатних», — розповіла Віта Ковальська.

В ході візиту Оксана Жолнович і Олег Синєгубов оглянули Харківський регіональний мультифункціональний центр допомоги дітям, який було створено за підтримки ЮНІСЕФ.

«Ми давно з вами та будьте певні, будемо стільки, скільки це буде потрібно після закінчення повномасштабної війни. Те партнерство заради дітей, яке склалося у Харківській області, важливе не лише для дітей регіону, воно важливе для всіх дітей України й цілком може стати стрижневим напрямком системи реформування системи догляду дітей, що наблизить Україну до інтеграції в ЄС», – підсумував голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін.

Також учасники делегації оглянули будівельний майданчик у Пісочині, де за підтримки Фундації першої леді Олени Зеленської зводять оселю для багатодітної родини переселенців з Куп’янщини.Також відвідали Центр первинної медичної допомоги №2 Харківського району й передали персоналу ноутбуки.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: