Харківщина отримала генератори від Франції (відео)

12:59  |  21.01.2023
Харківщина отримала генератори від Франції

Фото: kharkivoda.gov.ua

188 генераторів різної потужності передали за участі тимчасово повіреного у справах Посольства Франції в Україні Бенжамена Роріга. Отримані генератори планується розподілити між деокупованими населеними пунктами Харківщини.

Частину з них використовуватимуть при розгортанні нових Пунктів Незламності, зазначив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Ми щиро вдячні за цю надважливу допомогу, адже окупанти не припиняли тероризувати мирне населення нашого регіону. Майже від кожного обстрілу потерпає критична інфраструктура Харківщини. Аби жителі області мали змогу й обігрітися, і бути на зв’язку зі своїми рідними, необхідні генератори», — додав Олег Синєгубов.

Акцію назвали «Світло та тепло для України». Ініціативу створили спільно з Об’єднанням теслярів Франції. Це вже друга гуманітарна допомога такого обсягу для України від цієї організації.

«На нашу думку, надважливою є допомога Україні в енергетичному аспекті. Це чудовий приклад допомоги, яку Франція готова надавати», — зазначив тимчасово повірений у справах Посольства Франції в Україні Бенжамен Роріг.

До акції долучилися понад 60 підприємств різного масштабу, що збирали ці генератори.

«Ці 188 генераторів нам вдалося зібрати лише за 3 тижні. Ми спеціально обирали генератори невеликої потужності, аби їх було зручно використовувати на побутовому рівні», — зазначив співорганізатор акції Фредерік Таддеї.

В межах обговорення подальшої співпраці та підтримки регіону, Олег Синєгубов наголосив на необхідності в генераторах високої потужності.

Вони потрібні для забезпечення комунальних підприємств, аби під час довготривалого вимкнення світла в жителів Харківщини були вода та тепло.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: