Харківщина отримала 17 200 доз вакцини Comirnaty проти штаму “Омікрон” (відео)

18:46  |  07.10.2022
Теперь в Харьковской области ежедневно работают три центра массовой вакцинации против COVID-19

Фото: kharkivoda.gov.ua

Вакцину Comirnaty Original/Omicron BA.1 було розроблено спеціально проти нового штаму коронавірусу та його варіантів. Уряд Швеції передав Україні понад 500 тис. доз вакцини. Як зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Харківської ОВА Максим Хаустов, наша область отримала й розподіляє по пунктах щеплення 17 200 доз цієї вакцини.

«Хочу нагадати, що вакцина Comirnaty Original/Omicron BA.1 розроблена й буде застосовуватися виключно для бустерних доз», — підкреслив Максим Хаустов.

За його словами, в регіоні наразі також є близько 8 тис. доз Comirnaty Tris від Pfizer. Ця вакцина застосовується як для першої чи другої дози, так і для бустерної.

Крім цього, на Харківщині наявні більш ніж 40 тис. доз вакцини CoronaVac та близько тисячі доз вакцини Janssen.

Вакцинуватися можна у 116 пунктах щеплення, з яких 43 – в Харкові.

«У Харкові, щоб отримати щеплення проти COVID-19, люди можуть звернутися в поліклініки, в області також є пункти щеплення. Нагадаю, якщо з моменту бустерної дози пройшло більше пів року, МОЗ рекомендує  зробити другу бустерну дозу», — підкреслив Максим Хаустов.

Довідка. МОЗ нагадує, що в Україні первинний курс вакцинації від коронавірусної хвороби наразі складається із двох доз вакцини Comirnaty/Pfizer чи CoronaVac/Sinovac, або з однієї дози вакцини Janssen/Johnson & Johnson.

Щоб посилити й подовжити захист від важкої форми хвороби, через 5 місяців після первинного курсу всім повнолітнім слід зробити бустерне щеплення будь-якою наявною вакциною проти COVID-19.

Літнім людям та людям із хронічними хворобами рекомендований другий бустер будь-якою з наявних вакцин через 4 місяці після першого. Усім іншим групам українців також може отримати друге бустерне щеплення.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: