«Харківщина має великий запит на збільшення кількості саперів для розмінування сільгоспугідь», — Синєгубов (відео)

21:10  |  20.12.2023
«Харківщина має великий запит на збільшення кількості саперів для розмінування сільгоспугідь», - Синєгубов

Фото: kharkivoda.gov.ua

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов взяв участь у масштабній конференції аграріїв «Victory Harvest», яка відбулася під патронатом американського філантропа Говарда Баффета.

Говард Баффет з перших днів війни допомагає Харківській області, надаючи фінансову та технічну підтримку, особисто відвідує регіон. За сприяння його фонду та міжнародної організації MERCY CORPS, домогосподарства та малі фермери змогли отримати гранти до 3 000 доларів США на відновлення діяльності. А також фінансова підтримка малих та середніх сільгосппідприємств на суму в 75 тисяч доларів США.

«Я бачив поля, що палають, росія нищила інфраструктуру, елеватори, обладнання, а щось просто вкрала. Ми зрозуміли, що комбайни й трактори — це саме те, що потрібно аграріям, насамперед для заміни втрачених», — сказав Говард Баффет.

На Харківщині визначено більш як 1,2 мільйона гектарів земель сільськогосподарського призначення. З них понад 570 тисяч га вважаються потенційно небезпечними або замінованими через дії російських окупантів.

Попередні збитки оцінюють в 18 мільярдів гривень. Також начальник Харківської ОВА додав, що піротехнічні підрозділи ДСНС вже зачистили 8 600 га території.

«Маємо дуже великий запит на збільшення кількості саперів і комплектування їх сучасною технікою та обладнанням. Це буде ресурс, який ми спочатку задіємо для зачистки нашого регіону, а потім — інших областей України. Крім нас цього не зробить ніхто», — зазначив Олег Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: