Харківʼянину, який «зливав» ворогу дислокації ЗСУ, інкриміновано ще один злочин

14:18  |  19.02.2024
СБУ затримала ще одного інформатора, який наводив російські ракети на Харків

Фото: ssu.gov.ua

Прихильник «руського миру» створив в мобільному додатку “Viber” чат для обмеженого кола. З початку минулого року харків’янин почав активно підтримувати дії держави-агресора. Чоловік систематично висловлював негативне ставлення до чинної влади України та пропагував погляди та ідеї російського режиму. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

У ході реалізації оперативної інформації працівники Красноградського районного відділу поліції за оперативним супроводом співробітників Служби безпеки України та під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури викрили зловмисника.

Правоохоронці провели санкціонований обшук у помешканні 58-річного фігуранта та вилучили мобільний телефон з відповідними дописами, а також сім-карти різних операторів.

15 лютого чоловіку повідомлено про підозру за скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Зловмисник вже має дві підозри та утримується у слідчому ізоляторі.

У грудні минулого року слідчий Харківського РУП № 1 скерував до суду обвинувальний акт за звинуваченням чоловіка у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

У січні зловмиснику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: