Харків’янина, який корегував російську артилерію по місту, засудили до 15 років ув’язнення

11:19  |  21.02.2023
Харків'янина, який корегував російську артилерію по місту, засудили до 15 років ув'язнення

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Служба безпеки зібрала неспростовні докази вини харків’янина, який «зливав» окупантам вогневі позиції ЗСУ на початку вторгнення та коригував артобстріли росіян по об’єктах промисловості Харкова. Про це повідомили в Управлінні СБУ в Харківській області.

Зрадником виявився 37-річний інженер одного зі структурних підрозділів комунального підприємства «Харківські теплові мережі».

За даними слідства, у першій половині березня зловмисник активно спілкувався через Телеграм з представником російсько-окупаційних військ.

Під час переписки він повідомляв ворогу про розміщення важкої військової техніки ЗСУ на території промислових підприємств Харкова, її кількості та найменування, відомі йому вогневі точки далекобійної артилерії у промзоні, точні місця влучань російських снарядів та навіть орієнтовний напрямок їх прильоту.

Свої повідомлення зрадник підкріплював скріншотами гугл-карт з окремих локацій Харкова, на яких робив відповідні позначки.

Наслідками «зливу» цієї інформації окупантам стали багаторазові обстріли цих промислових підприємств артилерією та авіацією противника у березні — квітні минулого року.

Контррозвідникам СБУ вдалося встановити особу ворожого куратора, який координував розвідувально-підривну діяльність харківського зрадника. Це військовослужбовець незаконного збройного формування терористичної організації «лнр», яка була залучена керівництвом рф до ведення агресивної війни проти України.

За наявною інформацією, цей військовослужбовець «лнр» наразі вже знищений.

На підставі зібраних слідчими СБУ доказів харків’янина визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Колегія суддів Київського районного суду м. Харкова засудила його до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Викриття та розслідування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: