Харків’яни зможуть безкоштовно оформити документи на житло

13:33  |  29.06.2022
В городском совете созданы новые департаменты

Фото: city.kharkov.ua

У місті Харкові встановили нульову ставку на оформлення документів на приватизацію житла, яке перебуває у комунальній власності. Таке рішення було ухвалене 29 червня на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

Як повідомив заступник міського голови — директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв, раніше за цю послугу, зважаючи на терміни оформлення, необхідно було заплатити від 55 грн до 150 грн.

Встановити нульову ставку доручив Харківський міський голова Ігор Терехов.

«Сьогодні будуть надіслані документи до адмінцентрів, і вже з понеділка там прийматимуть документи за новим порядком», — розповів про терміни Михайло Фатєєв.

Крім того, сьогодні Харківський міський голова підписав розпорядження щодо видачі дублікатів свідоцтв на право власності на квартири, які були приватизовані.

Як зазначив Михайло Фатєєв, мер доручив видавати дублікати через центри надання адміністративних послуг.

«У багатьох людей постраждали не лише квартири, а й документи. Люди, які звертатимуться за оформленням дублікатів, тепер не платитимуть близько 2 тис. грн за отримання в БТІ копії попереднього сертифікату. Ці документи оформлятиме Управління комунального майна та приватизації, а через ЦНАП готуватиметься їх видача», — пояснив заступник міського голови.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: