Харків’яни можуть зробити соняшники в пам’ять про захисників України

14:16  |  28.08.2023
Харків'яни можуть зробити соняшники в пам'ять про захисників України

Фото: city.kharkov.ua

Харків’ян запрошують долучитися до акції «Сонях», присвяченої Дню пам’яті захисників України, який відзначається 29 серпня. 

Як повідомили в Українському інституті національної пам’яті, саме цього дня у 2014 році під час Іловайської операції стався прорив української групи військ з російського оточення, внаслідок якого загинула найбільша кількість українських воїнів.

«Ті трагічні події російсько-української війни розгорталися на полях соняшника. І саме під цими соняшниками сотні захисників у боротьбі з ворогом поклали своє життя на вівтар свободи. Соняшник — не просто символ історичної мужності українських воїнів, це символ життя України. З чорним, як українська земля, зернятком, яке обов’язково проросте, бо українці й далі відроджуватимуться, скільки б не намагалися їх знищити», — зазначили в інституті національної пам’яті.

Приєднатися до щорічної акції можуть усі охочі. Для цього рекомендується виготовити стилізовані соняшники з тканини.

Щоб віддати шану українським захисникам, таку квітку можна закріпити на одязі, на лівому боці грудей, за допомогою піна (кліпси). З відеоінструкцією з виготовлення соняшника можна ознайомитися за посиланням.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Оставьте комментарий

*

  1. Тетяна 16:11 | 28.08.23

    «З відеоінструкцією з виготовлення соняшника можна ознайомитися за посиланням» — Де воно?

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: