Харків’янам нагадали про заборону на поховання тварин біля будинків та зон відпочинку

18:50  |  09.05.2023
Харків’янам нагадали про заборону на поховання тварин біля будинків та зон відпочинку

Фото: city.kharkov.ua

КП «Центр поводження з тваринами» нагадує про неприпустимість несанкціонованого поховання домашніх тварин у не відведених місцях, а саме на прибудинковій території, у парках та скверах, біля джерел та в інших зонах рекреації міста Харкова.

Як повідомили на підприємстві, місця незаконного поховання тварин, що налічують сотні могил, були виявлені на Північній Салтівці — біля джерела «Манжосів Яр» (поряд зі спортивними й дитячими майданчиками та школою №164), на Павловому Полі — в Лісопарку, навпроти будинку №32 на вул. Дерев’янка, а також у сквері на бул. Жасминовому в Слобідському районі.

На підприємстві наголосили, що поховання домашніх тварин на території населених пунктів у не відведених для цього місцях є грубим порушенням ветеринарно-санітарних норм, Правил утримання тварин у місті Харкові та Правил благоустрою міста Харкова.

Згідно з цими правилами, власник померлої тварини повинен передати її на підприємство, яке може здійснювати утилізацію, кремацію чи поховання.

Також власникам забороняється викидати трупи собак і кішок у контейнери для збору сміття та ховати їх у не відведених для цього місцях.

«Продукти розпаду тіла тварини забруднюють та отруюють навколишнє середовище. У ґрунт та ґрунтові води потрапляють небезпечні віруси та бактерії, від яких могла померти тварина. Іноді поховані останки виривають з могил і розтягують територією парків і скверів безпритульні собаки або дикі тварини, які живуть у лісопаркових зонах», — зазначили на підприємстві.

КП «Центр поводження з тваринами» приймає померлих домашніх вихованців на кремацію з подальшим похованням праху в колумбарії для тварин за адресою: пр. Гагаріна, 358. Щоб здати тіло тварини, необхідно звернутися за тел.: (050) 786-79-55 або 0-800-50-43-13 (безкоштовно).

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: